Politika zasebnosti

V spletni trgovini Shoop Shop, s katero upravlja podjetje KofetARTca, ustvarjalni studio, d.o.o.,  matična št.: 6006388000, s poslovnim naslovom Štihova ulica 15, 1000 Ljubljana, obravnavamo varstvo tvojih osebnih podatkov resno in odgovorno.

Z osebnimi podatki, ki nam jih zaupaš, ravnamo skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR), Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter drugimi veljavnimi predpisi s področja varstva osebnih podatkov. Za nas kot upravljavca je pomembno, da razumeš, kaj počnemo s tvojimi osebnimi podatki in kako skrbimo za njihovo varnost, zato priporočamo, da se seznaniš z vsebino tega dokumenta. Če boš imel/a v zvezi z obdelavo tvojih osebnih podatkov kakršnakoli vprašanja ali zahteve, nam jih pošlji na info@shoopshop.si.

Katere tvoje osebne podatke obdelujemo in za kakšen namen?

Z namenom, da ti posredujemo obvestila in novice o novih izdelkih, storitvah, akcijah in drugih novostih, obdelujemo tvoj elektronski naslov. V nakupnem procesu v naši spletni trgovini obdelujemo tudi tvoje uporabniško ime in geslo, ime in priimek, elektronski naslov, tvoj naslov ali naslov podjetja, v imenu katerega nakupuješ in druge nastavitve.

Sledimo temu, katere izdelke si ogleduješ v naši spletni trgovini, preko katere naprave dostopaš ter katere izmed naših ponudb, posredovanih preko e-pošte, so te zanimale. Na podlagi tega izdelujemo dodatne podatke, da bi ti lahko posredovali ponudbe po tvojih željah ter da bi lahko v prihodnje našo spletno trgovino in storitve še izboljšali.

Obdelujemo naslednje osebne podatke:

  • identifikacijski podatki, ki obsegajo ime in priimek, uporabniško ime in geslo ter ID za DDV, če si pravna oseba;
  • kontaktni podatki, ki obsegajo osebne podatke, s pomočjo katerih lahko stopimo v stik s tabo, predvsem e-naslov, telefonsko številko, naslov za dostavo, naslov za račun in tvoje profile na družbenih omrežjih;
  • tvoje nastavitve, ki obsegajo podatke o tvojem uporabniškem računu, predvsem shranjene naslove za dostavo, profile, naročila na novice, članstva v programih zvestobe, nakupovalne sezname, iskane izdelke ter tvoje ocene in komentarje o izdelkih in storitvah;
  • podatke o tvojih naročilih, ki obsegajo predvsem podatke o naročenih izdelkih in načinu plačila, vključno s številko bančnega računa, ter podatke o reklamacijah;
  • podatke o tvojih spletnih navadah, povezavah, na katere klikate, načinu iskanja in pomikanja po naši spletni strani in podatke o napravah, s katerih dostopaš do spleta, kot so IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, njeni tehnični parametri, kot je operacijski sistem, različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in različica le-tega ter podatke, pridobljene iz piškotkov in podobnih tehnologij za prepoznavanje naprav;
  • podatke o tvojih vedenju v povezavi z branjem sporočil, ki ti jih pošiljamo, predvsem čas, potreben za odprtje sporočila in podatke o napravah, s katerih dostopaš do spleta, kot so IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, njeni tehnični parametri, kot je operacijski sistem, različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in različica le-tega;
  • izpeljane podatke, med katere sodijo osebni podatki, pridobljeni iz tvojih nastavitev, podatki o izdelkih, ki jih pri nas kupiš, podatki o tvojih spletnih navadah in vedenju v povezavi z branjem sporočil, ki ti jih pošiljamo; gre predvsem za podatke o spolu, starosti, finančnih razmerah, potrošniških navadah in odnosu do različnih izdelkov in storitev.

Na kateri pravni podlagi obdelujemo vaše osebne podatke?

Tvoje osebne podatke obdelujemo na podlagi tvoje izrecne privolitve.

Kako dolgo hranimo tvoje osebne podatke?

Tvoje osebne podatke bomo hranili, dokler ne prekličeš svojega soglasja, vendar najdlje pet let po preteku koledarskega leta, v katerem si podal/a svoje soglasje.

Ali bomo tvoje osebne podatke razkrili tretjim osebam ali jih prenesli izven EU?

Tvojij osebnih podatkov ne bomo razkrili tretjim osebam. Za potrebe pošiljanja novic sodelujemo s pogodbenim partnerjem v ZDA, ki za nas izvaja storitev masovnega obveščanja. Pogodbeni partner je certificiran v okviru Ščita zasebnosti (Privacy Shield), kar ga zavezuje, da zagotavlja ustrezne zaščitne ukrepe za varstvo tvojih osebnih podatkov.

Kakšne so tvoje pravice glede obdelave osebnih podatkov?

Kadarkoli lahko zahtevaš dostop do svojih osebnih podatkov, njihov popravek ali izbris, zahtevaš omejitev obdelave ali ugovarjaš obdelavi. Imaš tudi pravico do prenosljivosti tvojih osebnih podatkov. Zahtevo glede uresničevanja tvojih pravic glede obdelave osebnih podatkov nam lahko pošlješ na info@shoopshop.si.

Svojo privolitev v obdelavo osebnih podatkov za pošiljanje obvestil in novic lahko kadarkoli prekličeš, pri čemer preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi te privolitve za obdobje pred preklicem. Pod pogoji, ki jih določa veljavna zakonodaja, te bomo obvestili v primeru kršitve varstva osebnih podatkov. Tvoje zahteve bomo izvršili brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru v enem mesecu po prejemu zahteve, razen če veljavni predpisi ne določajo drugače.

Ob upoštevanju kompleksnosti in števila zahtev se lahko ta rok podaljša za največ dva meseca. O vsakem takšnem podaljšanju te bomo obvestili v enem mesecu po prejemu zahteve skupaj z razlogi za zamudo.

Če meniš, da tvojih osebnih podatkov ne obdelujemo v skladu z veljavno zakonodajo, lahko pri Informacijskem pooblaščencu vložiš pritožbo na elektronski naslov gp.ip@ip-rs.si ali po navadni pošti na naslov Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana.